Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedništvo SDP-a BiH danas o promociji Plana 10

sdp predsjednistvo33332
Foto: I. K.

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH danas će na sjednici razmatrati informaciju o promociji Plana 10 na programskim konvencijama širom BiH.

Generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić je prije početka sjednice kazao novinarima da će biti razmatrana i informacija o provođenju izbora za kandidata SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH, kao i kandidata za kandidatske liste za sve nivoe vlasti za koje se SDP BiH prijavio na narednim izborima.

– Također, ovu priliku želimo iskoristiti da pitamo Predsjedništvo BiH, Ministarstvo vanjskih poslova i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH kada će javnosti saopštiti informaciju o uhapšenom studentu u Republici Turskoj, te da li je iko iz Ambasade BiH u Turskoj bio u posjeti pritvorenom studentu. Ako nije bio, koji su razlozi zbog kojih niko nije posjetio državljanina BiH – kazao je Čengić.

Svjesni smo, dodao je on, da svako ko je činio krivična djela mora odgovarati za to, „ali dužnost naših ambasada je da pošalju inforaciju šta se dešava s našim uhapšenim državljaninom, kako u ovom slučaju, tako i u svim drugim slučajevima“.