Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavljena monografija povodom 100. godišnjice Župe Gradina

Zpa_Gradina

Budimo ponosni na ono što jesmo i ovih 100 godina i za monografiju za koju ste imali priliku čuti od 6 izlagača, koja najbolje govori da mi znamo prepoznati kako se živjelo, u tih 100 godina i prije, na ovom prostoru i uopće u Hercegovini, kazao je Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a na prigodnom druženju danas u Gradini nakon predstavljanja Monografija župe Gradina, povodom 100. obljetnice postojanja župe.

-Što više budemo pisali o sebi, svjedočili našim datumima i našim obilježjima više ćemo cijeniti našu kulturnu baštinu i ono što jesmo kao narod. Jednako tako što to budemo više nijekali klanjat ćemo se drugim obilježjima, slavit ćemo druge datume i nećemo biti ono što u osnovi želimo biti i ono što smo gradili kroz ovih 100 godina – naglasio je Čović.

-Ja ću vas pozvati da to pokušamo u ovom zajedništvu više puta spomenutom i danas ovdje u slavljenju svete Mise da svjedočimo. I ovih 100 godina kako ovdje u Gradini jednako tako i u našem Brotnju, našem Čitluku, diljem Hercegovine i Bosne i Hercegovine da ovu mladost koja trči ovdje oko nas odgajamo da voli svoj narod, svoju domovinu, da promišljamo na pravi način kako osigurat opstanak i ostanak u našem kraju – naglasio je Čović.

-Ja vas potičem da širimo ovo zajedništvo i da znamo prepoznati vrijednosti što imamo i kako gradimo kroz povijest vezano za naš narod, uz ovo zajedništvo ovdje i još jednom čestitka vama oče župniče, svim župljanima za stotu obljetnicu naše župe Gradina – zaključio je Čović.