BiH

Predstavnici Asocijacije sportskih novinara FBiH posjetili premijera TK

21/02/2017

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić razgovarao je danas s predstavnicima Asocijacije sportskih novinara Federacije BiH, koje je predvodio predsjednik Asocijacije Emir Delić.

Tokom razgovora je naglašen značaj sportskog novinarstva kao vrlo specifične, ali izuzetno bitne grane novinarskog zanimanja, kao i da se, ukoliko se uzme u obzir dinamika razvoja sporta, pred sportske novinare danas stavljaju sve veći izazovi.

S tim u vezi predstavnici Asocijacije su upoznali premijera Gutića sa aktivnostima koje namjeravaju realizirati u narednom periodu, a posebna pažnja posvećena je radu s mladim novinarima, pa su čelnici Asocijacije predstavili i detalje organizacije novinarske radionice za mlade sportske novinare, koja bi trebala biti održana sredinom marta, a na kojoj će učešće uzeti i mladi novinari i studenti sa područja Tuzlanskog kantona.

Gutić je podržao te aktivnosti ističući zadovoljstvo što u BiH djeluje novinarsko udruženje koje realizuje značajne projekte za budućnost svoje profesije i koje unutar samog sebe pronalazi dovoljno snage, elana i požrtvovanosti da pomogne svojim mladim kolegama u usvajanju novih znanja i profesionalnih principa.

– Komercijalizacija sporta i sloboda izražavanja kod većine je pogrešno shvaćena. Danas imamo vrlo malo znalaca specijalista iz neke sportske oblasti koji mogu javnosti prenijeti ili dočarati stvarnu situaciju s borilišta. S tim u vezi, a imajući u vodu vrsnost predavača, očekujem da ova edukativna aktivnost Asocijacije pomogne mladim, ali i onim nešto starijim novinarima koji se bave ovom djelatnošću da unaprijede svoj rad – rekao je Gutić, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.