Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavnički dom Parlamenta FBiH okončao današnju sjednicu

parlament-fbih-1

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH završio je današnju sjednicu, na kojoj je data saglasnost Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u postupku izdavanja energetske dozvole za izgradnju vjetroelektrane Mesihovina privrednom drustvu JP Elektroprivreda HZHB Mostar.

VE Mesihovina planira se graditi na širem lokalitetu zaravni Midena – Gornji Brišnik na području općine Tomislavgrad, a predviđa se godišnja proizvodnja električne energije od 165,15 GWh.

Na Dan rudara poslanici nisu prihvatili Izvještaj o poslovanju privrednih društava iz oblasti rudarstva u FBiH za 2015. godinu – rudnici u sastavu Koncerna EP BiH i RMU Banovići dd Banovići

Tom prilikom poslanici su sugerirali da se rad federalnih rudarskih inspektora treba podići na viši nivo i da Vlada FBiH nađe plan kako riješiti problem u rudnicima, koji trebaju predstavljati resurs.

Većinom glasova podržani su izvještaji o poslovanju dioničkog društva BH Telecoma, Komisije za koncesije FBiH, Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije BiH u 2015. godini, dok nisu izvještaji o prošlogodišnjem radu Komisije za vrijednosne papire FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Agencije za bankarstvo FBiH, o radu Nadzornog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2014. godinu.

Podržana je i Informacija o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u FBiH za period novembar 2015. godine do juni 2016. godine.

O datumu održavanja naredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH javnost će biti blagovremeno obavještena.