Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nebojša regoje

Predstavnik Ambasade BiH posjetio Salku Zildžića u pritvoru

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Predstavnik ambasade se susreo i sa Zildžićevim pravnim zastupnikom te s nadležnim sudijom za prethodni postupak, i upravnikom Okružnog zatvora u Užicu

Predstavnik Ambasade Bosne i Hercegovine u Beogradu posjetio je uhapšenog državljanina BiH, zastupnika u Parlamentu Federacije BiH Salku Zildžića u pritvoru Okružnog zatvora u Užicu.

Zildžić nije ima primjedbe na tretman u pritvoru, omogućena mu je posjeta supruge i pravni savjet advokata, potvrdio je za Agenciju FENA načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH, ministar-savjetnik Nebojša Regoje.

Predstavnik ambasade se susreo i sa Zildžićevim pravnim zastupnikom te s nadležnim sudijom za prethodni postupak, i upravnikom Okružnog zatvora u Užicu.

Ambasada BiH u Beogradu će, kako je istakao Regoje, nastaviti da u okviru svojih nadležnosti i ovlaštenja prati postupak koji se vodi protiv uhapšenog državljanina BiH.

-Za pitanja izručenja i drugim pravnim aspektima možete se obratiti Ministarstvu pravde BiH ili pravnom zastupniku Salke Zildžića – naveo je Regoje.

Podsjetimo, Salko Zildžić se trenutno nalazi u Užicu u pritvorskoj jedinici, određen mu je pritvor od 30 dana. Imao je dozvolu za nošenje oružja u BiH, no ne u Srbiji, gdje su za to krivično djelo znatno rigoroznije kazne nego u našoj zemlji. Pritvor mu je određen prvenstveno zbog eventualne opasnosti od bjekstva.

Za ovo krivično djelo zapriječena je, kaže, kazna od dvije do 12 godina.