Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poplave

Prekinuta putna komunikacija Tuzla – Sarajevo

poplavljen put

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Živinice- Olovo u mjestu Stupari i mjestu Đurđevik, kao i na putnim pravcima Kladanj- Vlasenica u mjestu Ravne i Tišća-Šekovići u mjestu Bjelašnica

Trenutno je prekinuta putna komunikacija na putu Tuzla-Sarajevo na lokaciji MZ Đurđevik. Rijeka Gostelja izlila je na glavni put i blokirala saobraćaj, situacija je krajnje alarmantna sve dok traju padavine.

U prilogu fotogafije sa lica mjesta kada je reporterska ekipa RTV Živinice u zadnjem momentu prelazila pomenutu dionicu.

“Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Živinice- Olovo u mjestu Stupari i mjestu Đurđevik, kao i na putnim pravcima Kladanj- Vlasenica u mjestu Ravne i Tišća-Šekovići u mjestu Bjelašnica.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje). Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Zbog izljevanja vode na kolovoz trenutno nije moguće koristiti saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica kao alternativu, a saobraćaj se preusmjerava na dionicu Srnice Donje-Bukva-Srebrenik .

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan osim nedjelje, od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje”, upozoravaju iz Bihamka.