Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zaduženje vladi

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

parlament fbih

Budžet je veći za 1,1 milijardu KM u odnosu na prošlogodišnji

Prva redovna sjednica novog saziva Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, na kojoj razmatran Prijedlog ovogodišnjeg federalnog budžeta, prekinuta je večeras, nakon nekoliko pauza, a zaključeno je da će biti nastavljena sutra u 11 sati.

NAJČITANIJE Elzina Pirić kolegi “poklonila Fadila Novalića” (VIDEO)

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirjana Marinković – Lepić prekinula je sjednicu nakon usvojenog zaključka da se Vlada obaveže da dostavi izjašnjenje o uloženim amandmanima na Prijedlog ovogodišnjeg federalnog budžeta. Podneseno je ukupno 13 amandmana.

Federalna ministrica finansija Jelka Milićević obrazložila je ranije da je ovogodišnji federalni budžet koji je predložila Vlada FBiH u iznosu od 6,7 milijardi KM, realan i održiv.

Budžet je veći za 1,1 milijardu KM u odnosu na prošlogodišnji.

Zastupnik Aner Žuljević (SDP) je rekao da je statistika super za političku manipulaciju kako je gleda premijer.

– Ja sam rob istine, naš prvi predsjednik je rekao mi se nećemo umoriti i ne smijemo se umoriti – rekao je a zatim predstavio BDP rast BiH i zemalja u regionu.

– Mi smo ovi mali zajedno s Albanijom, okolo su svi ostali – rekao je pokazujući grafikon.

Pokazao je grafikon nezaposlenosti gdje je pokazao da je da smo tu u vrhu.

Sjednica Vlade FBiH biće održana sutra u Sarajevu, s početkom u 10.00 sati, na kojoj bi trebali biti razmotreni predloženi amandmani.

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH razmatran je i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta FBiH za 2023. godinu.