Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Treniranje strogoće

Prekršajne prijave za 20 učesnika protesta grupe “Pravda za Davida”

pravda za davida zute trake

Iz Policijske uprave Banjaluka građane su pozvali da na zakonit način izražavaju svoje stavove

Protiv do sada identifikovanih dvadeset učesnika okupljanja članova grupe “Pravda za Davida” ispred objekta Narodne skupštine Republike Srpske za koje je utvrđeno da su postupali suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS, nadležnom sudu je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, javlja Anadolu Agency (AA).

“Policijski službenici nastavljaju rad sa ciljem utvrđivanja postojanja elemenata izvršenog krivičnog djela ‘Ugrožavanje sigurnosti'”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako se navodi u saopštenju, 17. decembra nakon okupljanja na Trgu Krajine ono je nastavljeno na prostoru ispred objekta Narodne skupštine RS gdje je u toku bila posebna sjednica Narodne skupštine. Policijski službenici obezbjedili su okupljanje koje je “organizovano na prostoru koje nije određeno odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova niti je održavanje javnog skupa prijavljeno i održano u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS”.

“Pozivamo građane da na zakonit način izražavaju svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja”, stoji u saopštenju.

Članovi grupe “Pravda za Davida” okupljaju se od marta tražeći istinu o ubistvu Davida Dragičevića, mladića iz Banjaluke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas. Nadležno tužilaštvo ovaj slučaj okarakterisalo je kao ubisto, ali počinioci nisu otkriveni.