Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

razgovarao s Miniailom

Premijer Forto: Kanton Sarajevo će pomoći narodu Ukrajine

l_3a160ac741389669336ab01cb68a7511

Tokom razgovora premijer Forto je naveo da prati dešavanja, te prenio izraze susosjećanja i podrške ukrajinskom narodu, koji prolazi kroz slične patnje kao što su prolazili stanovnici BiH prije tri decenije. Iskazao je spremnost da Kanton Sarajevo, koliko god je u mogućnosti, pomogne narodu te zemlje

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto razgovarao je danas s otpravnikom poslova Ambasade Ukrajine u Bosni i Hercegovini Serhiijem Miniailom.

Tokom razgovora premijer Forto je naveo da prati dešavanja, te prenio izraze susosjećanja i podrške ukrajinskom narodu, koji prolazi kroz slične patnje kao što su prolazili stanovnici BiH prije tri decenije. Iskazao je spremnost da Kanton Sarajevo, koliko god je u mogućnosti, pomogne narodu te zemlje.

– Na Vladi KS ću hitno delegirati da se iznađu mehanizmi kako bi se humanitarna pomoć dopremila narodu Ukrajine – naveo je premijer Forto, dodavši da će Vlada zasigurno iznaći model po kojem će konkretno pomoći.

Miniaili je zahvalio na podršci, te izrazio nadu da će vlasti, ali i svi ostali u Bosni i Hercegovini koji su u mogućnosti, pomoći njegovoj državi, saopćila je Služba za protokol i press KS.