Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"situacija pod kontrolom"

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk o nestanku struje: Nema razloga za paniku

nihad uk
Foto: Vlada KS
Nihad Uk

Vitalni parametri Kantona Sarajevo funkcioniraju, svi raspoloživi agregati su u funkciji

Povodom nestanka električne energije na području cijele Bosne i Hercegovine, premijer Kantona Sarajevo (KS) Nihad Uk izjavio je kako nema razloga za paniku, te da se stanje s napajanjem polako vraća u normalu.

Premijer Uk istakao je da je zajedno s ministrom komunalnog gospodarstva, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Bojanom Bošnjakom u stalnom kontaktu s Kantonalnom upravom civilne zaštite KS, Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i drugim relevantnim službama, koje izvještavaju da u Kantonu Sarajevo nema značajnijih posljedica uzrokovanih raspadom elektroenergetskog sustava.

“Vitalni parametri Kantona Sarajevo funkcioniraju, svi raspoloživi agregati su u funkciji. Bolnice nisu prekidale rad, a svi zdravstveni objekti nastavljaju s radom i pružanjem neophodnih usluga. Policijski službenici aktivno reguliraju promet unutar svojih kapaciteta, kako bi se osigurao red i sigurnost na cestama. Gradski promet pojačan je dodatnim autobusima, umjesto trolejbusa i tramvaja. Civilna zaštita i sva komunalna poduzeća KS stavila su na raspolaganje cisterne za pitku vodu. Vatrogasci rade na spašavanju građana koji su se tijekom prekida napajanja strujom našli u liftovima. Razumijemo zabrinutost, ali nema razloga za paniku. Situaciju držimo pod kontrolom i poduzeli smo sve neophodne mjere kako bismo osigurali sigurnost i stabilnost života u Kantonu Sarajevo”, poručio je premijer Uk, priopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.