Nisu bili vakcinisani

Preminule još četiri osobe od posljedica gripa u RS-u

pacijent

U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za izvještaj za šestu nedjelju koji će javnosti biti dostupan u utorak

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je da su četiri pacijenta preminula od posljedica teških akutnih respiratornih infekcija, po jedan pacijent u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, te bolnicama u Bijeljini, Zvorniku i Gradišci.

Riječ je o osobama srednje i starije životne dobi, sa brojnim pridruženim oboljenjima, koje nisu bile vakcinisane, saopšteno je iz Instituta.

U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za izvještaj za šestu nedjelju koji će javnosti biti dostupan u utorak.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije.

Iz Instituta podsjećaju građane da je neophodno primjenjivati mjere lične, kao i higijene prostora, te da prilikom kućnih i posjeta u bolnicama poštuju preporuke nadležnih ustanova.