Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preminuo u Podhrastovima

Preminuli epidemiolog Šefik Pašagić bio je član epidemiološke komore SAD-a i BiH

873×400 (13)

Bio je u stalnom kontaktu sa kolegama iz SAD-a sa kojima je  razmjenjivao saznanja o koranavirusu

Danas poslijepodne potvrđeno da je je u izolatoriju Klinike za plućne bolesti u Podhrastovima od posljedica zaraze koronavirusom preminuo je 61-godišnji ljekar Šefik Pašagić. Riječ je o doktoru epidemiologije i direktoru firme Sanitacija d.o.o. iz Sarajeva.

Epidemiolog Pašagić je bio ugledni član Svjetske zdravstvene organizacije za Jugoistočnu Europu i član epidemiološke komore SAD-a i BiH.

Bio je u stalnom kontaktu sa kolegama iz SAD-a sa kojima je  razmjenjivao saznanja o koranavirusu, a bh. javnost je putem medija upozoravao na oprez.

“Higijena i dezinfekcija su ključne stvari u borbi protiv ove bolesti. Ljudi moraju biti svjesni da izolacijom mogu pomoći drugim ljudima. Svaka epidemija ima svoj vrhunac, a mi nismo čak ni na početku. Teško je reći šta nas čeka iz ove prespektive. Osim lične dezinfekcije, profesionalna dezinfekcija je ključ preventive kada je riječ o svim zaraznim bolestima. Koronavirus je virus s ovojnicom i dezinfekciju je najlakše odraditi. Potrebno je izvršiti dezinfekciju svih javnih površina”, kazao je nedavno Pašagić za N1.