BiH

Sarajevo

Preminuo Enver Ibrahimkadić, vrsni prevodilac i urednik u Anadolu Agency

30/10/2020

Od 2013. godine Enver Ibrahimkadić je radio u sarajevskoj redakciji Anadolu Agency Balkans kao noćni urednik i urednik vijesti na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku

Dugogodišnji urednik vijesti u Anadolu Agency, Regionalne direkcije za Balkan, Enver Ibrahimkadić preminuo je u Sarajevu.

Enver Ibrahimkadić rođen je 10. jula 1964. godine u Tešnju, u Bosni i Hercegovini.

Više od 25 godina živio je i radio u Turskoj, u Istanbulu, gdje je pohađao Fakultet orijentalnih jezika i književnosti. Jedno vrijeme radio je kao dopisnik Al Jazeera Balkans iz Istanbula.

Od 2013. godine Enver Ibrahimkadić je radio u sarajevskoj redakciji Anadolu Agency Balkans kao noćni urednik i urednik vijesti na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku.

Ibrahimkadić je od 2002. godine široj javnosti poznat i kao vrstan prevodilac sa turskog jezika.

U svojoj bogatoj karijeri preveo je više od 40 knjiga iz različitih područja. Među knjigama koje Ibrahimkadić potpisuje kao prevodilac ističu se djela napoznatijih turskih pisaca kao što su Orhan Pamuk, Ahmet Hamdi Tanpinar, Ayse Kulin, Ahmet Umit…

Zaposleni i saradnici Anadolu Agency Balkan pamtit će Envera Ibrahimkadića, ne samo kao vrsnog prevodioca sa turskog jezika i vrhunskog profesionalca, nego i kao dobrog čovjeka i kolegu uvijek spremnog da pomogne.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.