Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon kratke bolesti

Preminuo izvršni direktor Dogs Trusta Adrian Burder

Adrian_Burder_Dogs_Trust

Kao prvi čovjek Fondacije, Adrian Burder se u okviru međunarodnih aktivnosti Fondacije posebno zalagao za Bosnu i Hercegovinu i često je posjećivao

Izvršni direktor Fondacije Dogs Trust Adrian Burder preminuo je nakon kratke bolesti 31. oktobra, saopćeno je iz Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH, javlja Fena.

-Kao prvi čovjek Fondacije, Adrian Burder se u okviru međunarodnih aktivnosti Fondacije posebno zalagao za Bosnu i Hercegovinu i često je posjećivao naš tim. Njegova velika želja je bila da, uz naš posvećeni rad te znanje i resurse Fondacije, pomognemo lokalnoj zajednici da na human način dođe do dana kada će psi živjeti samo sa svojim odgovornim vlasnicima, a ne nezbrinuti na ulicama – saopćeno je iz Fondacije Dogs Trust u BiH.

Fondacija, kako je navedeno, kroz programe koje kreira, koordinira i finansira još od 2012. godine pomaže sistemsko unapređenje dobrobiti pasa, što direktno pomaže i zajednici da se problem s napuštenim psima riješi.

-U čast i sjećanje na Adriana, nastavljamo s našim zalaganjem u skladu s misijom Fondacije i ka cilju s kojima i psi i zajednica dobijaju – poručili su iz Fondacije Dogs Trust.