Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Davud Zahirovi

Preminuo vlasnik kompanije Zada Pharmaceuticals i bivši predsjednik FK Sloboda

zahirovic (1)

Na prošlim lokalnim izborima bio je kandidat za gradonačelnika Gračanice

Vlasnik farmaceutske kompanije Zada Pharmaceuticals Davud Zahirović danas je preminuo u 62. godini života od posljedica srčanog udara.

Zahirović je po struci bio stomatolog, ali i vlasnik bh. farmaceutske kompanije Zada Pharmaceuticals. Rođen je 3. marta 1959. godine u Gračanici, gdje je završio osnovnu i srednju školu, dok je stomatološki fakultet okončao 1985. godine u Sarajevu.

U periodu od 1985. do 1989. godina radio je u Domu zdravlja Gračanica, a godinu dana kasnije otvara privatnu stomatološku ordinaciju. Potom otvara i veleprodaju lijekova i niz apoteka, a 2008. i fabriku lijekova Zada Pharmaceuticals.

Bio je član Medžlisa Islamske zajednice Gračanica te Sabora Islamske zajednice. Također, bio je i politički aktivan kroz Stranku demokratske akcije uime koje je bio i vijećnik u Gradskom vijeću Gračanice.

Na prošlim lokalnim izborima bio je kandidat za gradonačelnika Gračanice. Zahirović je bio predsjednik FK Sloboda i član Upravnog odbora FK Sarajevo.

Vijest o Zahirovićevoj smrti potvrdili su iz SDA, navodeći da će više informacija o dženazi i posljednjem ispraćaju biti dostupno uskoro.