Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prestanak padavina tek od četvrtka

BiH

Kisa67

U Bosni i Hercegovini u utorak će biti oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima.

Padavine neće biti obilne. Očekuje se između 5 i 10 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar će biti slab do umjerne jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u Bosni će biti sa slabom kišom. Poslijepodne u Hercegovini smanjenje oblačnosti. Vjetar će biti umjerene jačine, prijepodne i sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu Hercegovine od 9 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepena.

U Hercegovini će u četvrtak biti sunčano vrijeme. U Bosni će prijepodne biti pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu Hercegovine od 7 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepena.

U Bosni i Hercegovini u petak će biti sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama ujutro će biti magle. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu Hercegovine od 7 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24 , na jugu Hercegovine od 22 do 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.