BiH

tužiteljstvo distrikta

Pretresi većeg broja osoba i prostorija nevladinih organizacija u Brčkom

15/06/2021

Cilj je pretresa i ukupnih provjera prikupljanje dokaza o tome je li u datim slučajevima utroška grantova počinjeno neko od kaznenih djela iz Kaznenog zakona Distrikta

Tužiteljstvo Brčko distrikta nastavilo je s aktivnostima provjera pravilnosti i zakonitosti utroška novčanih sredstava osiguranih udruženjima građana putem skupštinskih amandmana na proračun Brčko distrikta, dodijeljenih putem vladinih grantova.

U skladu s naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta izdanim na prijedlog ovog tužiteljstva vrše se pretresi većeg broja osoba, uključujući i odgovorne osobe u udruženjima i jednog skupštinskog zastupnika, kao i poslovnih prostorija u kojima udruženja imaju svoja sjedišta, navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

Cilj je pretresa i ukupnih provjera prikupljanje dokaza o tome je li u datim slučajevima utroška grantova počinjeno neko od kaznenih djela iz Kaznenog zakona Distrikta.

Detaljnije informacije bit će poznate nakon što Policija Distrikta Tužiteljstvu dostavi izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama, stoji u priopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.