“Prevencijom do zdravlja”: Poziv građanima MZ Babića bašča, Hrid – Jarčedoli i Bistrik

BiH

stari_grad_opcina

Općina Stari Grad, putem Sektora za lokalni razvoj, obavještava zainteresovane građane i građanke mjesnih zajednica Babića bašča, Hrid – Jarčedoli i Bistrik da će se u petak 23.02.2018. godine održati inicijalno testiranje korisnika i korisnica projekta „Prevencijom
do zdravlja“.

„Pozivamo sve zainteresovane građane navedenih mjesnih zajednica da prisustvuju navedenom testiranju nakon čega će uslijediti program preventivno-korektivnih vježbi s
ciljem prevencije i unaprjeđenja njihovog zdravlja“, pojašnjavaju iz Sektora.

Inicijalno testiranje korisnika i korisnica projekta „Prevencijom do zdravlja“ održat će se u petak 23.02.2018. godine u terminuod 09,00 do 11,00 sati i od 16,30 do 19,00 sati.

Kroz projekat, koji će trajati pet mjeseci, bit će organizovan program preventivne zdravstvene zaštite kroz korektivno-preventivne vježbe, zdravstveno savjetovanje s posebnim akcentom na internu medicinu, te organizovane edukativne radionice o zdravoj ishrani s ciljem prevencije pretilosti.

Projekat „Prevencijom do zdravlja“ odobren je u sklopu programa „Jačanje uloge MZ u BiH“ koje u saradnji sa Općinom Stari Grad, implementira UNDP u BiH, a finansiraju vlade Švicarske i Švedske.

Vrijednost projekta, kojeg je pripremio Sektor za lokalni razvoj je oko 9.100 KM, te će ga donator finansirati sa oko 6.400 KM, a Općina Stari Grad sufinansirati sa oko 2.700 KM. Implementator projekta „Prevencijom do zdravlja“ je Udruženje za unapređenje i promociju zdravlja „Generacija“.