Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preventivne aktivnosti policije u Zenici, Kaknju i Visokom

racija zenica

Mješoviti timovi više policijskih sektora MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u petak uvečer, i u kasnim noćnim satima, su tokom planiranih aktivnosti izvršili detaljne preglede ugostiteljskih objekata, prisutnih osoba u objektima i sportskim kladionicama na području Zenice, Kaknja i Visokog.

U okviru ovih aktivnosti na području Visokog su izvršeni pretresi dvaju ugostiteljskih objekata te izvršene ‘policijske racije’ u 11 ugostiteljskih objekata, a u užem gradskom području postavljena su bila četiri kontrolna punkta radi pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Na području Kaknja su izvršeni pretresi dvaju ugostiteljskih objekata, te četiri ‘policijske racije’ u ugostiteljske objekte. Tada su pronađena i oduzeta tri noža, te manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na drogu. Sporna materija je privremeno oduzeta i bit će predmet vještačenja.

Na kontrolnim punktovima u užem gradskom području u Kaknju je izvršen pregled većeg broja vozila i osoba te pronađeno i oduzeto pet noževa i palica.

Na području Zenice u toku noći su izvršeni pregledi 14 ugostiteljskih objekata, kojom prilikom su angažirani i pripadnici Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojkog kantona, a na tri saobraćajna punkta vršena je kontrola automobila i putnika.

Sve navedene aktivnosti policijskih službenika su imale preventivni efekt radi poboljšanja stanja sigurnosti na području Zeničko-dobojskog kantona i osiguranja lične i imovinske sigurnosti svih građana.