11 kilometara

Pri kraju radovi na poboljšanju saobraćajnice prema Jahorini

JAHORINA PUT (1)
foto: rtrs

Na toj dionici ostaje da se završi dio koji je odnijelo klizište, a završena je projektna dokumentacija koja je na revidiranju i očekuje se da naredni mjesec krenu radovi

Ministar saobraćaja i veza u Vladi RS Nedeljko Ćorić posjetio je mjesto izvođenja radova na regionalnom putu prema Јahorini, u dijelu Triangla-Pale. Vrijednost popravke ovog puta u dužini od 11 kilometara je 5,1 milion maraka.

– Rekli smo da će biti završeno u skladu sa rokovima. Ovo daje novi izgled i način prilaska samoj planini. Sve investicije koje smo radili u prethodnom periodu na Јahorini sa ovakvim prilaznim putem i svime što treba da završimo, daće sasvim novi izgled – izjavio je Ćorić nakon posjete lokaciji radova.

Ćorić je naveo da se radi na popravci tog puta ukupne dužine 11 kilometara i dodao da će, osim nove kolovozne trake, biti povećana i bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Prema njegovim riječima, na toj dionici ostaje da se završi dio koji je odnijelo klizište, a završena je projektna dokumentacija koja je na revidiranju i očekuje se da naredni mjesec krenu radovi.

Ćorić je rekao da je sa načelnikom opštine Pale Boškom Јugović razgovarao da se urade lokalne saobraćajnice na planini i da se dočeka zimska sezona sa novim izgledom, što bi bio veliki uspjeh, imajući u vidu sve već završene radovi na infrastrukturi na tom području.

– Јahorina bilježi sve rekorde tokom ljetne i zimske turističke sezone i postaje atraktivna destinacija. Na nama je samo da neke osnovne stvari sredimo da ne bi pokvarile doživljaj onih koji dolaze – poručio je Ćorić.