BiH

CIKBiH

Prijava podataka o umrlim osobama u evidencijama biračkog spiska

10/08/2020

Centralna izborna komisija BiH poziva sve osobe da izvrše uvid u izvod iz Privremenog biračkog spiska u svojoj općini/gradu

Centralna izborna komisija BiH podsjeća javnost da je u toku aktivnost izlaganja izvoda iz Privremenog biračkog spiska koja je započela 18.07.2020. godine i trajat će do 17.08.2020. godine, a za provedbu izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara ova aktivnost traje u periodu od 23.08. do 22.09.2020. godine.

Centralna izborna komisija BiH poziva sve osobe da izvrše uvid u izvod iz Privremenog biračkog spiska u svojoj općini/gradu, te ako raspolažu informacijom o eventualnom postojanju podataka o umrlim osobama u evidenciji Privremenog biračkog spiska, da centru za birački spisak u svojoj općini/gradu prijave navedenu informaciju.

Centralna izborna komisija BiH je u vezi s naprijed navedenim sačinila Vodič za prijavu podataka o umrlim osobama u podacima Privremenog/Centralnog biračkog spiska koji je dostupan javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.