BiH

Dani Petrićevca

Prijava protiv Stanivukovića zbog “zloupotrebe djece”: “Bože sačuvaj”

01/12/2018

On dodaje da su svi roditelji i djeca imali pravo da ne dođu, te da niko nije bio obavezan biti tamo, a pogotovo da je ikome palo na pemet da zloupotrebljava djecu

Grupa mještana banjalučkog naselja Petrićevac podnijeće Ombudsmenu za djecu prijavu protiv poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića “zbog političke zloupotrebe njihove djece, koja su učestvovala u manifestaciji `Dani Petrićevca`”, javila je Srna.

Mještani tvrde da je Stanivuković jučerašnju manifestaciju, koja je održana u sali Osnovne škole “Miloš Crnjanski”, pretvorio u postizborni politički skup naočigled brojnih učenika ove škole koji su pozvani na proslavu neformalnog dana ovog naselja.

Stanivuković je nakon poziva Srpskainfo bio šokiran i iznenađen, te je njegov prvi komentar bio „Bože sačuvaj“.

– Ko je roditelj? Čije dijete sam zloupotrijebio? Bez imena to sve nema smisla. Dani Petrićevca su toliko jedan plemenita manifestacija da ne mogu da vjerujem da je neko htio to da upropasti – rekao je Stanivuković za Srpskainfo.

On dodaje da su svi roditelji i djeca imali pravo da ne dođu, te da niko nije bio obavezan biti tamo, a pogotovo da je ikome palo na pemet da zloupotrebljava djecu.

– Istina je, ja jesam bio jedan o inicijatora ove manifestacije, htjeli smo da okupimo naše mještane i slavimo jubileje, ali sam juče bio pozvan na tu manifestaciju – rekao je Stanivuković.

Kaže da mještani podržavaju ovu manifestaciju, te da će uskoro biti pokrenuto i udruženje koje će praviti bedževe, dukseve i ostale predmete, kako bi novac od prodaje ulagali u dječija igrališta, koševe, klupe i ostale stvari u ovom naselju, kako bi upravo djeci bilo bolje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.