Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potvrdio Ozren Perduv

Prijavljena tužiteljica koja je članovima „Pravde za Davida“ poručila: Opet ovi kriminalci

Tokom izjave za medije koju je dao Ozren Perduv iz prostorija Tužilaštva je izašla radnica koja je aktiviste vrijeđala i govorila im da trebaju ići u zatvor.

Uredu disciplinskog tužioca BiH članovim grupe “Pravda za Davida” podnijeli su pritužbu na ponašanje tužiteljice Slavice Matijaš koja se 1. decembra okupljenim članovima “Pravde za Davida” ispred zgrade Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci obratila riječima – “Opet ovi kriminalci”.

To je potvrdio aktivista ove grupe Ozren Perduv. On ističe da je navedena tužiteljica ovakvim postupkom počinila disciplinski prekršaj “Ponašanje u sudu ili tužilaštvu i izvan suda ili tužilaštva koje šteti ugledu tužilačke funkcije” iz člana 57. Zakona o Visokom sudskom tužilačkom savjetu BiH.

-Očekujemo od Kancelarije disciplinskog tužioca BiH da tužiteljki Slavici Matijaš izrekne disciplinsku mjeru – naveo je.

Aktivisti ljudskih prava “Pravda za Davida” tog dana su dali izjavu za medije povodom odlaska tužioca Želimira Lepira u penziju. Jasna poruka aktivista je “Prvo u zatvor pa onda u penziju.” Tokom izjave za medije koju je dao Ozren Perduv iz prostorija Tužilaštva je izašla radnica koja je aktiviste vrijeđala i govorila im da trebaju ići u zatvor. Radnica Tužilaštva je direktno rekla aktivistima ljudskih prava “Pravda za Davida” da su  kriminalci koji trebaju ići u zatvor.

Slobodan Vasković: Odlično se zna ko je ubio Davida Dragičevića