Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Prijedlog o raspisivanju referenduma o nazivu dvorane na Grbavici

06/10/2017

Naša stranka, Socijaldemokratska partija BiH, Demokratska fronta i Građanski savez uputili su Općinskom vijeću Općine Novo Sarajevo Prijedlog odluke o raspisivanju referenduma za preimenovanje naziva Sportske dvorane „Novo Sarajevo“ u Sportsku dvoranu „Goran Čengić“.

Iz Naše stranke je saopćeno da je pitanje na koje bi građani trebali odgovoriti „Da li ste saglasni s tim da se Sportska dvorana ‘Novo Sarajevo’ preimenuje u Sportsku dvoranu ‘Goran Čengić’?“ Predviđeni datum održavanja referenduma je 26. novembar 2017. godine.

– Da li će do referenduma doći, zavisit će od vijećnika koji će na prvoj narednoj sjednici odlučivati o tome da li su za održavanje referenduma. Prethodno, ovo pitanje mora biti uvršteno na dnevni red, o čemu će se odlučivati u ponedjeljak – navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je referendum jedini pravi način da svi dobiju priliku da kažu mišljenje o ovom problemu koji je ustalasao javnost ne samo u općini Novo Sarajevo i gradu Sarajevu nego i šire.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.