Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijedlog SDA o uređenju Mostara nije prihvatljiv za HDZ BiH

hdz mostar

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar smatra kako prijedlog SDA o uređenju Grada Mostara dijeli grad na Neretvi te kao takav nije prihvatljiv za mostarski HDZ BiH.

U priopćenju za javnost Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar navodi se kako su u toj stranci iznenađeni “raznim novim rješenjima koje predsjednik Gradskog odbora SDA Mostara nudi i prezentira javnosti”.

“Tražiti da se OHR u ovome trenutku bavi nametanjem bilo kakvog rješenja, kako to u svojoj izjavi traži gospodin Salem Marić, a samo nekoliko dana ranije mostarska SDA je optuživala OHR kao glavnog krivca za stanje u Mostaru, pokazuju da mostarska SDA izbjegava prihvatiti dosljednu provedbu odluke Ustavnog suda BiH.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar još jednom ističe kako prijedlog SDA definiran Zakonom o Gradu Mostaru duboko dijeli Mostar kao jedinstvenu cjelinu uspostavljajući neke nove ‘zone’ te kao takav nije prihvatljiv Gradskom odboru HDZ-a BiH Mostar”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako su takvi prijedlozi u suprotnosti sa suštinom presude Ustavnog suda BiH o izboru vijećnika u Gradsko vijeće Mostara.