PSBiH

Predstavnički dom prihvatio hitni postupak za razmatranje dopuna Zakona o PDV-u

Foto: Hazim Aljović/ Fena
Sa sjednice Predstavničkog doma PSBiH

Poslanik i predsjedavajući Kluba poslanika SDP-a BiH Saša Magazinović obrazložio je taj prijedlog koji predviđa ukidanje plaćanja poreza na doniranu hranu

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je na današnjoj sjednici zahtjev da se prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) razmatra po hitnom postupku.

Prijedlog zakona o dopuni Zakona o PDV-u u parlamentarnu proceduru uputili su poslanici Saša Magazinović, Nenad Grković, Denis Zvizdić, Šemsudin Mehmedović, Jasmin Emrić, Sabina Ćudić, Jasmin Imamović, Predrag Kojović, Ermina Salkičević-Dizdarević, Rejhana Dervišević, Albin Muslić, Mia Karamehić-Abazović, Nihad Omerović, Elvisa Hodžić i Aida Baručija.

Poslanik i predsjedavajući Kluba poslanika SDP-a BiH Saša Magazinović obrazložio je taj prijedlog koji predviđa ukidanje plaćanja poreza na doniranu hranu, napominjući da je UIO podržala zakon i čak pomogla da se on formuliše.

Poslanici su tokom diskusije iskazali bezrezervu podršku dobroj namjeri da se, kako je istaknuto, pomogne onima koji se bave humanitarnim radom i gladnima da dobiju svoj obrok.

Napomenuto je da je neophodno osigurati njegovo najefikasnije provođenje u praksi, te spriječiti sve eventulane zloupotrebe.