Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijem povodom Ramazanskog bajrama u Ambasadi Turske u BiH

BiH

20160705_2_17875643_11954517_Web

Povodom Ramazanskog bajrama jutros je u dvorištu Ambasade Republike Turske u BiH, u Sarajevu, upriličen, kao i ranijih godina, prijem za sve građane BiH, turske državljane, studente i predstavnike turskih i drugih organizacija koje djeluju u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Domaćin, turski ambasador u BiH Cihad Erginay, dočekivao je goste, pored ostalih, vojnike turske vojne misije u BiH, porodice osoblja turske ambasade i druge koji su se, uz čestitanje blagdana, gostili slatkišima i sokovima.

Prijemu se odazvao i direktor turskog kulturnog centra “Yunus Emre” u Sarajevu Mehmet Akif Yaman, kao i direktor aviokompanije Turkish Airlines za BiH Ahmet Salih Kansu.

20160705_2_17875643_11954518_Web

Erginay je u razgovoru za AA podsjetio na protekli mjesec posta, ramazan, dodajući kako je današnji dan posebno radostan jer protiče u društvu dobrih prijatelja.

“Imali smo prelijep ramazan, hvala Bogu. BiH i Turska imaju slične tradicije, imali smo i prelijepe iftarske manifestacije u BiH. Nakon toga, danas smo dočekali prvi dan Bajrama, bili smo na bajram-namazu, a onda posjetili i reisa Kavazovića na bajramskom prijemu. Ovdje smo se danas okupili, lijep je i dan, došli su nam gosti čak i iz Mostara. Svima im se zahvaljujem i čestitam Bajram”, rekao je Erginay.

Ambasadu je posjetio i bračni par Yildiz koji već sedam godina živi u BiH, koju naziva svojim drugim domom.

20160705_2_17875643_11954519_Web

“Danas smo ovdje u ambasadi da obilježimo Bajram, zahvaljujem se na ovom pozivu. Ovdje se osjećamo kao u našoj državi”, rekao je Mustafa Yildiz.

Slično se osjećala i njegova supruga Fatma Betul Yildiz.

“Ovdje se osjećam kao kod kuće, živim tu već sedam godina. Ovo je moja druga domovina i nadam se da ću ovdje ostati još dugo godina”, rekla je Fatma Yildiz.