Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijetio predsjedniku Skupštine da će mu iščupati uši, pa ga ošamario

bileca rtrs333

U toku današnjeg zasjedanja Skupštine opštine Bileća, ponovo je došlo do incidenta. Naime, odbornik SRS – Vojislav Šešelj, Dražen Dunđer, ošamario je predsjednika Skupštine Srđana Rogana.

Incident se dogodio u hodniku, a prethodno je Dražen Dunđer, dobivši riječ u skupštinskoj sali, prijetio Roganu da će mu “iščupati uši” ukoliko ga prekine, a onda je svoje riječi pretvorio u djela, s tim što je umjesto “čupanja ušiju” došlo do šamaranja.

Srđan Rogan je slučaj prijavio policiji, a kako javlja RTRS, Dunđer je dobio poziv da se javi u policijsku stanicu.

Uprkos incidentu, zasjedanje je nastavljeno ali i prekidano više puta. Policija je stalno bila prisutna u skupštinskoj sali.

U međuvremenu, odbornici opozicije u Skupštini opštine Bileća napustili su zasjedanje zbog “nezakonitih odluka skupštinske većine i rukovodstva”.

Njih devet je iz skupštinske sale izašlo nakon što je za direktora Centra za socijalni rad izabrana odbornik “Snage Hercegovine” Branka Radmilović.

Opozicionari tvrde da je Radmilovićeva prekršila zakon glasajući za svoje imenovanje, te da je njen glas bio presudan pri imenovanju.

S druge strane, vladajući kažu da su sve uradili u zakonskim okvirima i da im je to najvažnije. Nisu se puno osvrtali na kritike opozicije, pa su nakon njihovog odlaska nastavili sa radom i za samo sat vremena usvojili 15 tačaka.