Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vlasenica

Prilikom ekshumacije pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe

ekshumacija – vlasenica

Pronalazak ove lokacije sa posmrtnim ostacima rezultat je zajedničkog i koordinisanog rada Tužilaštva BiH i SIPA-e, a u okviru rada na predmetu ratnih zločina

Po nalogu Tužilaštva BiH, na lokalitetu sela Alihodžići kod Vlasenice, vrši se proces ekshumacije, prilikom kojeg su pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe.

Pronalazak ove lokacije sa posmrtnim ostacima rezultat je zajedničkog i koordinisanog rada Tužilaštva BiH i SIPA-e, a u okviru rada na predmetu ratnih zločina.

Na lokaciji je prisutan istražilac iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, koji pod nadzorom postupajućeg tužioca vodi proces ekshumacije, a na terenu se nalaze i ljekar – patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih ICMP BiH, policijski službenici SIPA-e, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski službenici PS Vlasenica, koji osiguravaju lokaciju i vrše krim-tehničke poslove.

Posmrtni ostaci bit će transportovani u Komemorativni centar Tuzla, radi dalje antropološke obrade i uzimanja uzoraka za utvrđivanje identiteta osobe putem DNK analize.