Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prilikom rušenja rudarskog tornja ozlijeđen fotograf

rudarski toranj mostar zeljko milicevic

U mostarskom naselju Rudnik oko 18 sati je, korištenjem dinamita, srušen rudarski toranj visok 28 metara, koji je posljednji simbol Rudnika mrkog uglja Mostar, zatvoren još daleke 1985. godine. Zbog toga su se u gradu na Neretvi nakon dugo godina oglasile sirene za uzbunu, a prateći ovaj događaj uz brojne novinske ekipe, fotoreporter Željko Miličević koji radi za našu medijsku kuću zadobio je lakše tjelesne ozljede, javlja Anadolu Agency (AA).

Prilikom rušenja tornja, nekoliko krhotina odletjelo je prema zaštitnoj ogradi i tom prilikom lakše povrijedile Miličevića koji je pratio ovaj događaj.

Miličeviću je odmah ukazana medicinska pomoć. Zadobio je ozljedu ispod lijeve potkoljenice, koja je sanirana s tri šava.

“Bio sam iza zaštitne ograde, kao i sve moje kolege i nastojao da uhvatim što bolje fotografije rušenja. Nisam ni shvatio što se zapravo dogodilo dok nisam vidio krv niz nogu. U pomoć su mi pritekle kolege i građani koji su se tu zatekli, a uskoro je stigla i hitna pomoć koja mi je ukazala svu potrebnu njegu. Na svu sreću, dobro se sve završilo kazao je Miličević, navodeći kako je ipak ovjekovječio i krhotine koje su ga ozlijedile.

Inače rušenje tronja je bilo najavljeno i građani su bili upoznati s događajem, što su najavile i sirene za uzbunu. A prostor za vrijeme miniranja je bilo osiguran. Miniranje je urađeno radi izgradnje stanbeno-poslovnog objekta Oaza.

rudarski toranj mostar

rudarski toranj mostar1

rudarski toranj mostar2