Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite postavili tunel od šatora ispred ulaza u Zetru

20210729_2_49386772_67428475_Web

Šatori će služiti za potrebe masovne imunizacije građana u Kantonu Sarajevo

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) je, na molbu ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo, ustupila i postavila deset šatora za potrebe organizovanja masovnog vakcinisanja ispred Olimpijske dvorane “Juan Antonio Samaranch” (Zetra), javlja Anadolu Agency (AA).

Do toga je došlo obzirom na najavljenu masovnu imunizaciju građana Kantona Sarajevo bez zakazivanja termina koja je predviđena za naredni period, počev od 30. jula i očekivanog odaziva velikog broja zainteresovanih građana.

Kako je saopšteno iz FUCZ šatori koji su široki četiri metra i postavljeni kao tunel u dužini od 50 metara do glavnog ulaza u Zetru služiće kao zaštita za građane od vremenskih neprilika, sunca, vjetra i kiše.

“Zbog najavljenih izuzetno visokih temperatura bočne stranice šatora su podignute kako bi se omogućilo nesmetano strujanje vazduha a nekoliko pripadnika FUCZ dežurat će na lokaciji u slučaju potrebe popravke šatora”, navodi se u saopštenju iz FUCZ i dodaje da i na ovaj način žele doprinijeti boljoj organizaciji vakcinisanja građana i njihovoj zaštiti od koronavirusa (COVID 19).