Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pripadnici policijskih agencija na manifestaciji ‘WISPA u Sarajevu’

WISPA u Sarajevu

U Sarajevu će sutra početi sportsko-edukativno-humanitarna manifestacija “WISPA u Sarajevu” koja će okupiti 120 takmičara, pripadnika policijskih agencija iz 16 zemalja svijeta.

Zemlje učesnice su Barbados, Belgija, Brazil, Bugarska, Estonija,Francuska, Italija, Irska, Jordan, Kanada, Rumunija, Rusija, Irska, Švajcarska, Turska i BiH kao zemlja domaćin.

Ceremonija otvaranja sa defileom učesnika bit će održana na staroj otvorenoj sceni Ilidža, a prije svečanog otvorenja delegacije će imati i službenu turističku turu obilaska glavnog grada BiH.

– Sportski dio takmičenja je svjetsko prvenstvo u dvoranskom fudbalu u dvije starosne kategorije – mladi i stari. Ukupno će biti održano 49 utakmice u tri dana u KSC Ilidža. Ulaz je besplatan. Posebno smo ponosni na humanitarni karakter manifestacije pa će delegacija WISPA-e predvođena predsjednikom Lucom Borlonom posjetiti “Roditeljsku kuću” udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka”i uručiti im skromnu donaciju kao dio podrške radu kuće – istakao je predsjednik Organizacionog odbora Predrag Simeunović.

On smatra da je vrlo važno iskoristiti ovakve susrete kao priliku za razmjenu iskustava i dodatnu edukaciju. Stoga će 26. augusta u okviru manifestacije biti održan i stručni kongres o temi “Terorizam i migracije”.

Bosna i Hercegovina je prvi put domaćin ovakvog susreta policijskih agencija iz cijelog svijeta, saopćili su organizatori.