Pripravnica izabrana za novu ministricu pravde u Vladi TK

BiH

ivana-kulic

Skupština Tuzlanskog kantona imenovala je novu Vladu, a za premijera je ponovo imenovan Bego Gutić iz SDA, koji je ranije danas podnio ostavku.

U novoj vladajućoj većini nisu ministri iz Demokratske fronte, a njihova mjesta su popunjena novim ministrima iz reda Stranke za BiH i Narodne stranke radom za boljitak.

Za ministricu pravosuđa i uprave u novi saziv Vlade TK danas je imenovana pripravnica, inače diplomirana pravnica Ivana Kulić iz Narodne stranke radom za boljitak, javio portal Tuzlanski.ba.

pripravnica

Foto: Tuzlanski.ba

Novi ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta iz Stranke za BiH (SBiH), je Izet Jagodić a iz ove stranke je i nova ministrica za rad i socijalnu politiku Danijela Simić. Nermin Hodžić je novi ministar razvoja i poduzetništva iz Bosanske patriotske stranke – Sefer Halilović (BPS), a Husein Topčagić je novi ministar unutrašnjih poslova iz SDA.

Ostali ministri su iz prošlog saziva Vlade TK, pa je tako ponovo ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Ferhatović (SDA), ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović (SDA), ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak (SDA), ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulah Zukić, ministar finansija Jakub Suljkanović, ministar trgovine turizma i saobraćaja Edin Ajanović, te ministar zdravstva Elvis Bektić.