Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pripremite kišobrane i kabanice

spica-kisa

U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne bit će umjereno oblačno.

U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme, očekuju se kiša i pljuskovi. Više padavina bit će poslijepodne na jugu i istoku Hercegovine i istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 stepeni.

U Sarajevu sutra prijepodne bit će umjereno, a poslijepodne i pretežno oblačno vrijeme kada se očekuje i kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

U Bosni Hercegovini danas je bilo sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana slabi lokalni pljuskovi su registrovani u zapadnim, centralnim i sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Ivan-sedlo, Kupres i Livno 20, Drvar i Sokolac 22, Srebrenica 23, Bugojno, Jajce i Neum 24, Sarajevo, Trebinje i Tuzla 25, Bihać, Gradačac i Stolac 26, Bijeljina, Prijedor, Sanski Most, Zenica i Zvornik 27, Banja Luka, Doboj i Mostar 28, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.