Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Pripremite se za proljeće i temperaturni šok, temperature rastu do 22 stepena!

Foto: Pixsell/BHmeteo

Slijedi najprije zatopljenje, vjetrovito vrijeme i proljetni petak, a onda za vikend moguć snijeg i osjetno zahlađenje!

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim i jugoistočnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjeren, poslije podne i tokom noći sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i lokalno je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura oko 1, a dnevna oko 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Slijedi zatopljenje

Kako javlja BHmeteo, slijedi najprije zatopljenje, vjetrovito vrijeme i proljetni petak, a onda za vikend moguć snijeg i osjetno zahlađenje!

Noć na četvrtak – Nakratko će se razvedriti u većini mjesta, ali će u drugom dijelu noći dolaziti postepeno do novog naoblačenja sa zapada. Rijetko na zapadu Bosne uz naoblačenje može biti malo kiše ili snijega na planinama.

Četvrtak – Oblačno vrijeme, poslijepodne i navečer u Hercegovini i na zapadu Bosne kiša. Od sredine dana postepeno jačanje južnog i jugozapadnog vjetra koji će u večernjim satima u većem dijelu zemlje zapuhati na udare jak a lokalno i olujan. Udari vjetra lokalno 50-70 km/h.

Nakon hladnijeg jutra uz lokalno mraz na istoku zemlje, tokom dana nešto toplije. Dnevna temperatura između 7 i 12, na jugu do 15°C. Po kotlinama i nizinama na sjeveru Bosne moguća magla ili niska oblačnost dok ne zapuše pojačan jugo.

Petak – Klimatološki počinje zima, ali uz nakratko osjetno zatopljenje! Pretežno oblačno vrijeme, u većem dijelu Bosne uz sunčane periode. Malo kiše tokom dana prolazno moguće u Hercegovini, na zapadu, sjeverozapadu, sjevernim i centralnim dijelovima Bosne.

Slijedi najprije zatopljenje, vjetrovito vrijeme i proljetni petak, a onda za vikend moguć snijeg i osjetno…

Posted by BHMETEO.ba on Wednesday, November 29, 2023

Vjetrovito uz jake do olujne udare južnog i jugozapadnog vjetra širom zemlje. Očekivani udari vjetra većinom 50-70 km/h, lokalno u všim krajevima do 90 km/h.

Iznadprosječno toplo vrijeme uz dnevne temperature 14 do 19°C, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne moguće do 22°C. Jutro isto tako relativno toplo.

Subota – Moguća osjetna promjena vremena! Pretežno oblačno vrijeme, od jutarnjih sati padavine će sa zapada zemlje postepeno širiti ka istoku. U početku kiša, koja će naglim padom temperature najprije na sjeverozapadu Bosne prelaziti u susnježicu i snijega, a kasnije do navečer susnježicu i snijeg bi dobio veći dio zemlje. Bez snijega u Hercegovini, ali biće kiše.

Nedjelja – Pretežno oblačno i hladno vrijeme. U jutarnjim i prijepodnevnim satima moguće lokalno malo susnježice i snijega u Bosni, a kiše u Hercegovini. Poslijepodne i navečer prestanak padavina uz postepeno smanjenje oblačnosti.