Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Banjoj Luci

Privatni prijevoznici sutra obustavljaju javni prijevoz putnika

autobusi (1)

Kakvi su zahtjevi, te kakav je ugovor između prijevoznika i Grada Banja Luka, nije nam poznato, ali su nam poznate druge sporne peripetije ovog odnosa

Privatni prijevoznici koji obavljaju javni prijevoz putnika u Banjoj Luci najavili su za sutra obustavljanje svojih usluga do ispunjenja zahtjeva što će ponajviše će uticati na korisnike javnog prijevoza.

Nažalost, većina korisnika javnog prijevoza u Banjoj Luci su građani koji ne posjeduju automobil kao, opet nažalost, dominantno prijevozno sredstvo u modalnoj preraspodjeli. Tako će oni, iako su do sada plaćali javni prijevoz po cijeni najvišoj u regionu (po odnosu prosječne neto plate i cijene karte), sada doći u situaciju da će taj prevoz ili plaćati još više, ili ga neće ni biti.

– Kakvi su zahtjevi, te kakav je ugovor između prijevoznika i Grada Banja Luka, nije nam poznato, ali su nam poznate druge sporne peripetije ovog odnosa – od privatizacije Autoprevoza, do spora oko zemljišta “Stare autobuske stanice” i čudesnih isparenja dokumenata. Bilo kako bilo, nespremnosti na kompromise i nespremnosti za zalaganje za javni interes, sa svih strana, ponajviše će uticati na korisnike javnog prijevoza putnika – istakao je Dragan Kabić, koordinator programa Transport u Centru za životnu sredinu.