Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vlada fbih

Privremeni šef Eelektroprivrede BiH biće Sanel Buljubašić

Sanel Buljubašić
FOTO: Fokus.ba / Arhiva

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH uputio je jutros Vladi Federacije BiH zahtjev za hitnu smjenu Uprave JP „Elektroprivreda BiH“, nakon čega je ova tačka uvrštena na dnevni red

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici dala je saglasnost Nadzornom odboru “Elektroprivrede BiH” za imenovanje Sanela Buljubašića za poziciju vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća.

Sanel Buljubašić, inače inžinjer mašinstva, je obnašao funkciju načelnika Srebrenika, a bio je zaposlen i u Javnom preduzeću ViK Srebrenik.

Član SDP-a je od 1995. godine.Trenutno je član Gradskog odbora SDP BiH Srebrenik i potpredsjednik KO SDP BiH Tuzla.

Podsjećamo, ranije je “Elektroprivreda BiH” dala saglasnost za smjenu direktora Admira Andelije i kompletnog rukovodstva ove državne kompanije.

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH uputio je jutros Vladi Federacije BiH zahtjev za hitnu smjenu Uprave JP „Elektroprivreda BiH“, nakon čega je ova tačka uvrštena na dnevni red.

Situacija je kulminirala nakon što rudari RMU “Zenica” nisu dobili plaću za juni i topli obrok za maj. Oni su dva dana proveli u jami Raspotočje, a nakon toga je Vlada FBiH tražila od “Elektroprivrede” isplatu sredstava, što su oni odbili.