Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Priznanje Ponos općine Stari Grad za 85 učenika (VIDEO)

BiH

ponos
Na području Općine Stari Grad Sarajevo u sedam osnovnih škola osnovno obrazovanje u ovoj godini završilo je 260 učenika. Od toga, njih 85 dobili su priznanje "Ponos općine Stari grad" kao najbolji učenici. (Foto FENA/Almir Razić, ar).

Na području Općine Stari Grad Sarajevo u sedam osnovnih škola osnovno obrazovanje u ovoj godini završilo je 260 učenika. Od toga, njih 85 dobili su priznanje “Ponos općine Stari grad” kao najbolji učenici.

Kako bi obilježili završetak školske godine maturanti osnovnih škola u Starom gradu danas su svečanim defileom od Baščaršijskog trga kroz Sarače došli do Gazi-Husrev begove biblioteke gdje je za njih upriličen prijem.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina u obraćanju maturantima poručio je da su oni ponos, kako škola tako i roditelja i nastavnika.

– Bosna i Hercegovina je najljepša zemlja na svijetu i ima najbolje ljude na svijetu. Vi ste njena budućnost. Vi ćete sutra stajati na braniku Bosne u intelektualnom smislu riječi. Bićete ambasadori, ljekari, profesori, političari, umjetnici, sportisti … – rekao je Pušina dodavši i kako će uvijek biti ponosni jer su iz Starog Grada.

Zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Irfan Čengić, koji je ujedno i inicijator današnjeg okupljanja, rekao je da su u Općini Stari Grad donijeli odluku da dodijele priznanja najmlađim sugrađanima koji su imali odličan uspjeh tokom čitavog školovanja.

On je također rekao da je još bitnije od ocjena da budu dobri ljudi.

Priznanje simbolično nazvano “Ponos općine Stari grad” koje će da ponese 85 učenika završnih razreda sastoji se od priznanja i godišnje članarine u Gazi Husrev-begovoj biblioteci.