Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prlić: Mlade ljude moramo zadržati u BiH

sdp – mladi

Forum mladih Socijaldemokratske partije BiH je uzeo učešće u kampanji Partije evropskih socijalista, koja promovira borbu protiv nezaposlenosti mladih. Ova kampanja se danas, osim u Sarajevu, provodi i u nekoliko gradova evropskih zemalja.

Cilj današnje ulične akcije bilo je ukazivanje na to da se kriza nezaposlenosti mladih, siromaštva i socijalne isključenosti širom Evrope, može prevazići kroz održivo ulaganje u vještine i životne šanse mladih ljudi.

„SDP BiH je partija koja prepoznaje kapacitete mladih ljudi, te im daje šansu da se aktivno uključe u rješavanje problema mlade populacije u BiH. Nakon poražavujućih brojki od više od 80.000 mladih koji su napustili našu državu u potrazi za zaposlenjem širom Evrope, odlučili smo mladima ponuditi naš plan, koji će biti dio našeg Izbornog programa 2018.
Partija europskih socijalista je pozvala našu partiju da se drugi put pridružimo mladim socijaldemokratama Europe u promoviranju Plana za mlade, koji za cilj ima zapošljavanje i obrazovanje mladih. Ovom akcijom se pridružujemo mladima cijele Europe u borbi za bolje uvjete za mlade ljude!

Danas ovu uličnu akciju imamo u Sarajevu, a sutra u Banovićima. Promocija Plana za mlade, kako europskog, tako i Plana za mlade SDP BiH, čija je izrada u toku, za nas predstavlja jedan u nizu koraka brige o mladim ljudima u BiH, koji svakodnevno odlaze iz naše zemlje.

Pozivamo i druge stranke i organizacije da počnu raditi na rješavanju ovih problema, sa kojima se naši mladi redovno susreću, kako bi napravili bolje društvo za sve nas“, navela je Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH i ambasadorica Plana za mlade BiH.