izbori u bratuncu

Prodanoviću 2.000 glasova više od protivkandidata

prodanovic

Na birališta u opštini Bratunac izašlo 47,69 posto birača

Predsjednica Opštinske izborne komisije Bratunac, Ivana Milanović kazala je Feni da je na prijevremenim izborima za načelnika te opštine pravo glasa iskoristilo 8.393 birača, to jeste 47,69 posto.

– Prema prvim preliminarnim rezultatima izborima koji su dostavljeni Opštinskoj izbornoj komisiji Bratunac kandidat SNSD-a Lazar Prodanović osvojio je 5.162 glasa, a nezavisni kandidat Srđan Rankić 3.052 glasa. U ovom trenutku možemo reći da je kandidat SNSD-a Lazar Prodanović u vodstvu za 2.010 glasova. Ovo su rezultati sa redovnih biračkih mjesta, a što se tiče ostalih glasova ostalo je još da se prebroji glasovi za nepotvrđeno biračko mjesto, gdje je evidentirano 110 birača. U toku dana prebrojat će se glasovi koji su pristigli putem mobilnog tima, kao i glasovi putem pošte – kazala je Milanović.

Prema njenim riječima tokom izbornog procesa evidentirana je nepravilnost na jednom biračkom mjestu.

– Na jednom biračkom mjestu smo morali da obavijestimo policiju i nadležno tužilaštvo da se promjeni član biračkog odbora, jer je taj član otuđio jedan glasački listić iz materijala. Bilo je kratkog prekida u procesu glasanja. O ovoj nepravilnosti obavještena je Centralna izborna komisija BiH i nadležno tužilaštvo. Međutim, brzo je nastavljeno i zamijenjen je član biračkog odbora. Ostale prijave koje su pristizale su bile neutemeljene – kazala je Milanović.

Za prijevremene izbore za načelnika Opštine Bratunac bilo je registrovano ukupno 18.787 birača, od tog broja 16.972 je na redovnom biračkom spisku, 699 u odsustvu, a putem pošte pravo glasa je imalo 1.116 glasača.

Građani Bratunca imali su priliku glasati na 32 redovna biračka mjesta, i bila su aktivna dva mobilna tima.