Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Produžen zimski raspust u Zeničko-dobojskom kantonu

sankanje zenica

U svim osnovnim i srednjim školama Zeničko-dobojskog kantona školski raspust produžen je za sedam dana, odnosno do 30. januara.

Kako su naveli iz Ministarstva za obrazovanje, nauku kulturu i sport ZDK-a, tome je doprinijela aktuelna meteorološka situacije na području ovog kantona izazavana nastalim klimatskim zahlađenjem i pratećim obilnim snježnim padavinama, kao i aktuelnim stanjem energetske infrastukture i otežanim snabdijevanjem energentima.

Zbog vremenskih neprilika prolongiran početak nastave u USK-u

– Povodom pristiglih izvještaja od škola kao i zahtjevima i inicijativama školskog menadžmenta u općinama Kantona o produženju zimskog raspusta za još jednu sedmicu, resorno ministarstvo, a na osnovu izvršene procjene ukupnih aktuelnih klimatskih prilika na području Zeničko-dobojskog kantona, ovim putem obavještava javnost kao i učenike, roditelje/staratelje i nastavno osoblje, da se zimski raspust produžava za još jednu radnu sedmicu, tako da nastava u drugom polugodištu počinje 30.01.2017. godine, saopćeno je iz Ministarstva za obrazovanje, nauku kulturu i sport ZDK.