Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena za naredne dane: Kiša, susnježica i snijeg

BiH

snijeg

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. Na planinama će padati snijeg. U Bosni u nizinama uglavnom kiša, a u jutarnjim satima ponegdje će padati susnježica ili snijeg. U nižim područjima Hercegovine će padati kiša. Padavine nisu obilne.

Poslijepodne će doći do prestanka padavina. Vjetar će u sjevernim područjima biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U ostalim dijelovima zemlje bit će umjereno i jako jugo koje će poslijepodne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6 stepeni, u Krajini i do -2, na jugu zemlje od 7 do 12. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 7 stepeni, na istoku Bosne do 10, a na jugu zemlje do 14.

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 23. novembra bit će pretežno oblačno vrijeme. Očekuju se nove padavine sa juga. U nizinama padat će kiša, a u višim područjima snijeg. Padavine nisu obilne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 stepena, na jugu zemlje od 4 do 8. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14.

U Bosni i Hercegovini u utorak, 24. novembra bit će oblačno. U nizinama se uglavnom očekuje kiša, u Bosni ponegdje padat će i susnježica, a u višim područjima snijeg. Padavine nisu obilne. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3 stepena, na jugu zemlje od 4 do 8. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 6 stepeni, na jugu zemlje od 9 do 13.

U Bosni i Hercegovini u srijedu, 25. novembra bit će oblačno. Na jugu zemlje padat će kiša, a u ostalim područjima se očekuje susnježica i snijeg. Više padavina bit će u istočnim dijelovima zemlje. Vjetar ća biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 stepena, na jugu zemlje od 3 do 7. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 4, na jugu zemlje od 5 do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.