Prognoza vremena za naredne dane: Magla svuda, magla oko nas

BiH

Magla u Sarajevu

Po kotlinama centralne, istočne i ponegdje zapadne Bosne danas će preovladavati dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostalim područjima BiH bit će sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 8 do 16 stepeni. U područjima sa dugotrajnom maglom od 0 do 5 stepeni.

U četvrtak će biti pretežno sunčano. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura iznosit će od -3 do 3, na jugu od 2 do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu zemlje i u Krajini od 11 do 16 stepeni.

U petak će biti pretežno sunčano. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu i sjeverozapadu od 2 do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu zemlje i u Krajini od 11 do 16 stepeni.

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne bit će magle i sumaglice. Jutarnja temperatura iznosit će od -1 do 3, na jugu i sjeverozapadu od 3 do 7, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.