Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Prognoza za naredne dane: Evo kad stižu snijeg i više temperature

vrijeme snijeg
FOTO: Fena
Ilustracija

Prijepodne širom Bosne se očekuje postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano

U Bosni danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Prijepodne širom Bosne se očekuje postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano.

Vjetar slab, prijepodne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus tri, na jugu do dva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i četiri, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko minus šest, a najviša dnevna oko jedan stepen Celzijusa.

Biometeorološka prognoza je povoljnija za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Jutarnji sati i dalje hladni, stoga bi osjetljive osobe trebale biti opreznije prilikom boravka na otvorenom. Blagi porast temperatura zraka pozitivno će djelovati na većinu ljudi, pa bi hronični bolesnici i meteoropate mogli osjetiti djelimično olakšanje, izraženije sredinom dana. Uz umjereni jugo, osjećaj hladnoće također bi se trebao umanjiti. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti više pažnje odijevanju, tokom jutra i večeri.

U nedjelju postepeno naoblačenje sa jugozapada. Pretežno oblačno se očekuje u Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povečanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus devet i minus četiri, na jugu do dva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i šest, na jugu do osam stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak u BiH oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. Tokom noći na utorak u Bosni i u nizinama se očekuje snijeg. Vjetar slab, veći dio dana južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i četiri, na jugu do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i šest, na jugu od sedam do 11 stepeni Celzijusa.

U utorak pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i pet, na jugu do osam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i šest, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.