Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nigdje bez kišobrana

Prognoza za naredne dane: Kiša, pljuskovi, grmljavina i malo sunca

sarajevo – kisa 3

U Bosni danas će po kotlinama biti dosta magle ili niske naoblake

U Bosni jutros ima dosta magle ili niske naoblake. U Hercegovini je pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Drvar 11, Banja Luka, Bihać, Ivan-sedlo, Livno, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 12, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Jajce, Sokolac i Zvornik 13, Brčko, Sarajevo i Srebrenica 14, Gradačac i Grude 15, Zenica 16, Široki Brijeg 17, Stolac 18, Trebinje 19, Mostar 20 i Neum 22.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa, za 3hPa je ispod normale i ne mijenja se.

U Bosni danas će po kotlinama biti dosta magle ili niske naoblake. Lokalni pljuskovi se očekuju u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini bit će pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Sarajevu danas će prijepodne preovladavati oblačno, zatim djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sutra se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Lokalni pljuskovi su izgledni širom zemlje. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima grmljavina je moguća u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25°C, na jugu zemlje do 30°C.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 27°C.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C.