FHMZ

Prognoza za naredne dane: Najavljeni sunčani periodi, ali i obilnije padavine

sarajevo vrijeme korona bascarsija kafa kafici – pixsell
05.10.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sarajlije uzivaju na posljednjim zrakama sunca jer je po vremenskoj prognozi najavljeno oblacno i kisovito vrijeme. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U srijedu će prije podne pretežno sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će bti umjereno do pretežno oblačno. Od sredine dana prema večernjim satima lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura iznosiće od 6 do 10, na jugu zemlje do 12 stepeni, a najviša dnevna od 16 do 21 stepen.

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura iznosiće od 7 do 9, a najviša dnevna od 17 do 19 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu će prije podne pretežno sunčano vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana u Bosni i sjeveru Hercegovine će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25°C.