Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane: Stižu pljuskovi i olujni udari vjetra

BiH

vjetar kisa

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će preovladavati sunčano vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima dugotrajna magla.

Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14 stepeni. U mjestima s dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka se neće značajno mijenjati u odnosu na jutarnju temperaturu.

U Sarajevu magla. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0 stepeni.

U većem dijelu zemlje jutros je sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Sokolac -5 stepeni, Livno -4, Sanski Most -3, Bugojno, Grude, Prijedor, Sarajevo i Široki Brijeg -2, Banja Luka, Bjelašnica i Stolac -1, Bijeljina, Brčko, Tuzla i Zenica 0, Ivan Sedlo 1, Bihać 2, Zvornik 3, Mostar i Trebinje 4, Gradačac 7 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 8hPa je veći od normalnog i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Prognoza za naredne dane

 

U utorak, 26.12.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini lokalno sa slabim kratkotrajnim pljuskom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.

U srijedu, 27.12.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalno sa slabim pljuskovima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak izgledni su i olujni udari juga brzine od 60 do 80 km/h.

Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar je slabiji u odnosu na ostala područja. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.