meterolozi objavili

Prognoza za naredni period: Poznato hoće li i do nas doći razorna oluja “Ciara”

oluja

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na zapadu Bosne. Poslijepodne kiša se očekuje na istoku, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U večerenjim satima, bez padavina, samo ponegdje na istoku može biti slabije kiše ili pokoja pahulja snijega.

Vjetar umjeren, a tokom dana na momente i pojačan u skretanju na sjeverni smjer. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu i sjeverozapadu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 4, a najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Oluja “Ciara” će zaobići Balkan

Oluja “Ciara”, koja je pogodila veći dio sjeverne i zapadne Evrope, donoseći udare vjetra i do 140 kilometara na sat i u kojoj je stradalo najmanje pet osoba, zaobići će čitav Balkan, naveo je meteorolozi.

Meteorološke službe Velike Britanije, Irske, Belgije i Francuske izdale su upozorenja za olujni vjetar, a vlasti tih zemalja su savjetovale građane da postupe u skladu s nevremenom i da vozila ne parkiraju ispod drveća, kao i da iz dvorišta uklone sve što bi moglo da se ošteti.

Prognoza za naredne dane

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno. U višim područjima je moguća susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 13 stupnjeva.

U četvrtak ujutro će biti umjereno do pretežno oblačno. U ostatku dana sunčanije. Krajem dana i tokom večeri, ponegdje na jugu i zapadu sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 15 stupnjeva.

U petak se očekuje pretažno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom ili susnježicom. U planinskim područjima sa snijegom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 9, a najviša dnevna od 4 do 10 stupnjeva.