Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za vikend

Upaljen meteoalarm: Nakon visokih temperatura stižu padavine, moguć je i grad

grad

Jutarnja temperatura biće od 12 do 19, na jugu do 22 stepena, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Vjetar u Bosni slab, promjenljivog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadnjak.

Jutarnja temperatura biće od 12 do 19, na jugu do 22 stepena, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura iznosiće oko 13, a najviša dnevna oko 31 stepen.

Upaljen meteoalarm

Za većinu područja u BiH danas je na snazi žuti meteo-alarm, zbog ekstremno visoke temperature zraka.
Evropski meteorološki servis “Meteoalarm” izdao je žuto upozorenje za područja Banje Luke, Prijedora, Trebinja, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Livna, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Žuti meteoalarm podrazumijeva da je vrijeme potencijalno opasno.

“Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali treba biti na oprezu ako namjeravate praktkovati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informisani o očekivanim meteorološkim uslovima i izbjegnite moguće rizike”, poručili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U BiH će danas biti veoma toplo, uz dnevnu temperaturu vazduha i do 35 stepeni Celzijusovih.

Prognoza za naredna tri dana

Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme očekuje se u subotu. Tokom dana, povećanjem oblačnosti. U Bosni se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 31, na jugu i sjeveru do 35 stepeni.

U nedjelju u Bosni će biti umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, ponegdje u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima sa kišom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost bit će u ponedjeljak. Po kotlinam i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 31 stepen.