Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Projekt “Banka koštane srži BiH” od sada realizira NVO “Trag”

banka kostane srzi

Projekt “Banka koštane srži BiH” od sada se realizira isključivo preko NVO “Trag”.

Naime, veoma uspješan priliv sredstava od strane svih nivoa vlasti i mnogih bh. privrednika i poduzetnika, doveli su do reorganizacije i jačanja projekta Banka koštane srži u BiH, stoga je došlo do razvijanja plana za još bolju funkcionalnost svih segmenata bitnih za što skorije ostvarenje misije i ideje o Banci.

Cilj reorganizacije je da se intenziviraju akcije na realizaciji projekta uz novi kvalitet kako u organizacijskom, tako i u kadrovskom smislu. Novi tim je sastavljen od mladih edukovanih kadrova koji imaju veliko iskustvo u radu u nevladinom sektoru, u zemlji i inostranstvu.

Potreban je što brži razvoj projekta kroz jačanje radnih kapaciteta novom, mladom radnom snagom, navode iz NVO “Trag”/Banka koštane srži BiH.

Iz ovog udruženja pozivaju predstavnike NVO sektora iz BiH i regiona da im se priključe i da zajednički što prije stignu do cilja.

– Naši uslovi su da, svi oni koji žele učestvovati u radu NVO “Trag” trebaju posjedovati kapacitet i kadrove za rad na ovakvim, veoma složenim projektima. Osnovni uslov je da budete spremni na transparentan i pošten rad, u skladu sa zakonom – saopćeno je iz NVO “Trag”.

Osim akcija koje će kao Udruženje organizirati na mjesečnom nivou u cijeloj BH, ekipa poziva sve zainteresirane pojedince i privredne subjekte da novčane donacije upute direktno na račun Banke koštane srži u SKB Mostar, saopćeno je iz NVO “Trag”